Naše benefity
Olis háje
Thassos je plný olivových hájov, pretože olivovník je na tomto mieste považovaný za požehnaný strom, pretože každá jeho časť je z nejakého dôvodu použitá. Jej ovocie sa konzumuje alebo sa používa na výrobu jemného olivového oleja a jeho listy sa môžu používať ako potrava pre zvieratá.
Olivové háje našej spoločnosti sa nachádzajú na severe a na juhu ostrova. V severnej časti ostrova, na horských svahoch, kde sme nechali stromy rásť bez ľudského zásahu (zalievanie-hnojenie). Takto sa nám darí udržiavať rozmanitosť divokých olivovníkov Thassosu.
Na južnej strane sa naše olivové háje nachádzajú na rovinách ostrova, kde sa ich zavlažovanie usilovne vykonáva prostredníctvom zavlažovacích systémov v letných mesiacoch, aby sa zabezpečila maximálna kvalita ich plodov.
Olis história olivového oleja
Podľa starogréckej tradície prvý olivovník zasadila bohyňa Athéna na Akropole a občania na znak vďačnosti dali svojmu mestu jej meno. Homér uvádza, že grécke súdy odsúdili na smrť každého, kto zničil olivovník. Starodávne zlaté mince razené v Aténach zobrazovali tvár bohyne Athény, ktorá mala na prilbe olivový veniec.
Ďalším mýtom, ktorý ukazuje, ako drahocenný olivový olej považovali olympskí bohovia, je to, že netopier poloboha Herkula bol vyrobený z olivového dreva. Filozofi podrobne študovali históriu oleja. Aristoteles opísal, ako sa to kultivovalo, Solon uzákonil jej ochranu a Platón učil pod jej tieňom! Od starogréckych čias mal olivový strom dôležité miesto v strave.
Okrem toho sa používal na kozmetiku, náboženské obrady ako liečivá látka, mazadlo a palivo pre svetlo a teplo. Olivovník bol považovaný za posvätný symbol života, múdrosti a blahobytu.
Čo znamená extra panenský olivový olej?
Extra panenský olivový olej je produkt, ktorý sa získava výhradne prírodnými (mechanickými) metódami z olivového ovocia bez chemického rafinačného zásahu. Najmä extra panenský predstavuje najvyššiu kategóriu olivového oleja, ktorý sa vyznačuje nízkou kyslosťou, nízkym počtom peroxidov a oxidačných značiek a absenciou chuťových chýb.
Aký vplyv má olivový olej na naše zdravie?
Olivový olej - vplyv oleja na naše zdravie.
Oficiálne uznávaný účinok olivového oleja sa týka ochrany pred oxidáciou LDL cholesterolu a je spôsobený triedou fenolových látok.
Vďaka týmto látkam olivový olej chráni kardiovaskulárny systém. Niekoľko prospešných charakteristík však zatiaľ nebolo oficiálne uznaných, existuje však už veľa experimentálnych údajov s veľmi silnými náznakmi. Napríklad sa zistilo, že oleokanthal inhibuje agregáciu krvných doštičiek a tvorbu zrazeniny u zdravých ľudí a môže inhibovať Alzheimerovu chorobu a reumatoidnú artritídu. Nedávno sa tiež zistilo, že pomocou špeciálneho mechanizmu môže rýchlo zabíjať rakovinové bunky bez poškodenia zdravých. Oleiaceín, ktorý je najsilnejším antioxidantom v olivovom oleji, má podobné, ale menej silné vlastnosti.
Olivový olej Thassos
Prečo práve olivový olej Thassos?
Pri chemickej analýze, ktorú v roku 2013 uskutočnil na Národnej a Kapodistrijskej univerzite v Aténach odborný asistent P. Magiatis z Katedry farmaceutík a chémie prírodných produktov sa zistilo, že olivový olej od spoločnosti Thassos je vysokokvalitný, pretože oleokanthal a oleiaceín sú v dvojnásobnom množstve ako je priemer ostatných vzoriek olivového oleja. Týmto látkam sa pripisujú protizápalové, antioxidačné, ochranné a neuroochranné vlastnosti. Spoločnosť Olis zahrnula všetky výhody tohto produktu do kontrolovaného a certifikovaného obalu a zároveň poskytla jednoduchý, ale citlivý vzhľad. Pre čokoľvek chcete, sme Vám k dispozícii, neváhajte nás kontaktovať.
Zriadenie
Spoločnosť Olis bola založená v roku 2011 v meste Skala Kallirachis a jej hlavnou činnosťou je štandardizácia extra panenského olivového oleja Thassos a slávneho olivového Thrumba Thassos, ktorá je založená na vytváraní nových pracovných miest a propagácii svojich čistých výrobkov po celom svete.
Vytvorenie nových zariadení
V roku 2014 viedol zvýšený dopyt po výrobkoch k vytvoreniu nových normalizačných zariadení v meste Limenas v štáte Thassos. Účelom spoločnosti je vyvážať kvalitný grécky olivový olej a jedlé olivové výrobky tak, aby sa dôvera a preferencie gréckych a zahraničných kupujúcich v jej výrobky neustále zvyšovala.
Záruka a kvalita
Metódy štandardizácie a prípravy, ktoré naša spoločnosť používa, sú plne v súlade so systémom ISO 22000.
Manažment kvality a bezpečnosť potravín je základom každej práce, ktorú denne vykonávajú zamestnanci spoločnosti. Jednotnosť pracovných metód sa dosahuje uplatnením osobitných postupov a pracovných pokynov pre každú kritickú činnosť, ktorá ovplyvňuje bezpečnosť alebo kvalitu výrobkov.
Vedenie v pravidelných intervaloch kontroluje systém riadenia kvality a bezpečnosti potravín s cieľom zabezpečiť jeho nepretržitú vhodnosť a účinnosť. Výsledky preskúmaní sa zaznamenávajú a monitorujú sa závery a možné návrhy na ich implementáciu s cieľom vylepšiť systém.
Monitorovanie systému riadenia a bezpečnosti potravín je zodpovednosťou koordinátora tímu pre bezpečnosť potravín. Certifikáciu organických olejov a olív vykonáva Európska certifikačná organizácia A-cert, ktorá s každoročnými inšpekciami a kontrolami v oblasti výroby a štandardizácie, ako aj v kartotékach a faktúrach rozhoduje a poskytuje certifikáciu tým, ktorí sú navrhovaní s orgánmi ekologického poľnohospodárstva.
Nutričná hodnota olivového oleja
Spoločnosť Olis sa môže pýšiť vynikajúcou kvalitou olivového oleja, a veľmi jemným balením.
Produkty Olis sú extra panenský olivový olej, organický extra panenský olivový olej Thassos, olivový olej pre skorý zber a organický olivový olej pre skorý zber, v sklenenej fľaši a kovovej nádobe a dokonca aj olivový olej ochutený v spreji. Sortiment olivových olejov vychádza z klasického plechu s objemom 3 a 5 litrov a dosahuje sklenené a kovové balenia s objemom 100 - 250 - 500 - 750 ml.
Samozrejmosťou je široká škála sklenených fliaš od 100 ml do 500 ml, ktoré obsahujú aromatické rastliny a korenie v rôznych verziách, kde sa používajú priamo do šalátov, omáčok a podobne. Čierne Throubucké olivy z Thassosu a ekologické Throuby, rovnako ako olivy z Kalamata (červená), Chalkidiki (zelená), olivy s korením alebo ochutené bylinkami a korením a nakoniec plnené olivy s cesnakom, korením, uhorkou alebo mandľami.
Olivy používané spoločnosťou sú vynikajúcej kvality a môžu slúžiť od supermarketov, reštaurácií, hotelov a denného spotrebiteľa, pretože sa nachádzajú v baleniach s hmotnosťou od 250 gramov do 13 kilogramov. Existujú kódy s korením, bylinkami, cesnakom, sušenými paradajkami atď. Naše výrobky obsahujú organické oleje a olivy, vždy s potrebnými certifikáciami a analýzami. Každý deň sa snažíme zlepšovať naše produkty a služby, ako aj stretávať sa s novým publikom a trhmi.