Olivy Throuba sa pestujú a vyrábajú výlučne na ostrove Thassos na severe Grécka. Je to jedinečná odroda olív, ktoré sa nechávajú prirodzene vyzrieť na strome bez ďalšieho spracovania s pridaním štipky hrubej morskej soli. Majú mäkkú kožu a jedinečnú horko-sladkú príchuť. Plody sa zbierajú ručne, ich koža je čierna a pokrčená, čo je spôsobené prirodzeným procesom zrenia na strome. To je vlastnosť odrody, vďaka ktorej sa odlišuje od ostatných odrôd. Ak vezmeme olivu zo stromu, bude tak horká, že ju nebudeme môcť zjesť. Throuba je jednou z mála odrôd, ktorých plody je možné jesť priamo zo stromu.

Oliva Kalamata je veľká, tmavočervenohnedá oliva s hladkou mäsitou textúrou podobná našej slivke pomenovaná podľa mesta Kalamata. Často sa používajú ako stolové olivy, zvyčajne sa konzervujú vo vínnom octe alebo olivovom oleji.

Olivy odrody Chalkidiki sa pestujú v severnej časti Grécka, hlavne v oblasti strednej a západnej časti Chalkidiki. Dnes sa pestovanie olív na Chalkidiki rozprestiera na ploche 310 000 hektárov s 5 miliónmi stromov a 19 000 producentmi.

Všetky olivy sú solené morskou soľou, sú vo vákuovom obale a bez konzervantov.